5:ans läxor

Välkommen till läxhjälpen på onsdagar 14.30-15.00

Homework for Tuesday the 23rd of January

Träna hörförståelse! Välj en text att lyssna på. Från Learn english teens Gör ”Preparations” innan du lyssnar; där får du träna på ord som kommer i övningen. Välj gärna nivå A1, men vill du ha en svårare uppgift tar du A2 istället.

Homework for Tuesday the 17th of October

Träna läsförståelse och ordkunskap på Games to learn English genom att göra denna övnning. När du klickar på start får du välja vilket område du vill arbeta med.

Describer English

 

Homework for Tuesday the 3rd of October

Vi tränar på att ställa frågor på engelska. Uppgiften ligger i Classroom. Obs! Du behöver först tacka ja till att vara med i gruppen English 5. https://classroom.google.com

 

Homework for Tuesday the 26th of September

Välj en av läsförståelseövningarna  på Learn English Teens. Kom ihåg att välja nivå så att du inte får en övning som är alldeles för svår!  ”A lost dog”  som vi har gjort tillsammans i skolan) var på nivå A1.  http://learnenglishteens.britishcouncil.org/skills/reading-skills-practice

 

 

 

 

 

 

 

My favourite things

Gör ett collage, antingen digitalt (gärna i Google Drive) eller på papper, med bilder av saker som du tycker om (eller med saker som du tycker om att göra). Med hjälp av ditt collage ska du sedan göra en muntlig presentation av dig och dina intressen.

Förbered dig genom att ta reda på ord som du behöver lära dig för att kunna berätta om ditt collage. Skriv gärna ner stödord eller fraser som du kan titta på när du gör din presentation. Träna genom att göra din presentation för någon kamrat eller någon där hemma.

English homework for Tuesday the 4th of October

Repetera ord som har med hus och möbler att göra på glosor.eu Användare: mem01 (inget lösenord) Övningen finns i Linghed 5 och heter My Home. Beskriv sedan ett rum hemma hos dig. Du kan skriva på på ett vanligt papper eller i Google drive

English homework for Tuesday the 20th of September

Träna på ord som har med möbler att göra på glosor.eu Användare: mem01 (inget lösenord) Övningen finns i Linghed 5 och heter My Home.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *