Bokcirkel för 6:an till torsdag den 26 april

Nu läser vi ”Världens viktigaste bok av Nathalie Simonsson. Vi läser kapitlet “Känn efter” (s 94-115). Här är veckans uppgifter:

1. Självkänsla är ett begrepp som är ganska svårt att förklara. Hur skulle du beskriva vad det innebär att gå bra eller dålig självkänsla? Om du vill får du gärna citera bokens författare Nathalie Simonsson (s 94-95)

2. Det står väldigt många bra saker i den här boken. Skriv av några meningar som du tycker är extra viktiga!

3. Nej är ett väldigt viktigt ord,  men varför är det ibland så svårt att säga nej?

 

 

4 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 26 april

 1. 1: självkänsla är något man själv känner.

  2: att man ska våga säga Nej är en viktig sak.

  3: för att ibland vågar man inte säga nej även om man vil

 2. 1. Jag skulle beskriva självkänsla igenom att säga att det är hur man känner för sig själv, om man har en bra självkänsla tror man ofta pånsigg själv och tycker att man duger för den man är. Om man däremot har dålig självkänsla så tror man nästan aldrig på sig själv och man tycker ofta att man inte duger. Men det går att träna upp sin självkänsla har jag lärt mig.
  2. Sida: 101 ” Att tvinga eller säga åt en person att göra sexuella saker som den inte vill är alltid olagligt.” Sida: 105 ” En del barn har det på ett sätt som man inte ska behöva ha det på. Då är det mycket viktigt att man vågar be om hjälp.”
  3. Nej kan man ha svårt att säga till en person som kan vara lite större en sig själv. Det kan även vara svårt att säga nej till en person som nån gång sagt något dumt till dig eller varit taskig på något sätt.

 3. 1. Jag skulle säga att självkänsla är när man tror på sig sjlälv och är stolt över sig själv. Har man dålig självkänsla så tycker man inte att man duger.
  2.
  3. Nej betyder att man inte vill eller att det inte är okej. Säger man nej så ska man som person förstå det och respektera det. Ibland vågar man inte säga nej mot personen för man är rädd för konsekvenserna som tex att personen ska vara dum mot en, eller att personen är större och är rädd för grupptryck tillbaka.

 4. 1.
  Självkänsla menas med att man tycker att duger fast man inte är bra/bäst på allt.

  2.
  Det där om att ens kropp är ens egen och vill man inte så vill man inte.

  3.
  Ibland vågar man inte säga nej för att man är rädd att det ska bli värre eller att den som utsätter än blir arg och gör mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *