Bokcirkel för 6:an till torsdag den 12 april

Det är dags att läsa ut boken ”Pojken i randig pyjamas”. Det är sid 142-173 som ska läsas denna gång, eller mer om du ligger back med läsningen. Det vore jättebra om ni har läst ut boken till på torsdag den 10 april; då kan vi ha bokprat efter ert nationella prov, och så kan vi se filmen efter torsdagens prov! 

 1. Bruno upptäcker att han nästan har börjat trivas i Allt Svisch (Auschwitz) hur kommer det sig?
 2. Berätta om Brunos sista dag i Auschwitz. Vad händer?
 3. “Ingenting sådant skulle någonsin kunna hända igen. Inte i dessa dagar och tider”. Vad tror du?

4 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 12 april

 1. 1.
  Han börjar trivas för han har fått sig en vän med namnet Shmuel som han tycker om väldigt mycket.
  Bruno bryr sig inte heller över soldaterna som springer runt i hans hus och löjlant kolter har slutat jobba hos dem vilket han tycker är väldigt skönt.
  Bruno kommer heller inte ihåg så mycket från det förra huset och kompisarna i Berlin. Han tror också att hans kompisar har glömt bort han.

  2.
  Bruno skulle krypa under stängslet för att få vara med Shmuel. För att han inte skulle bli upptäckt så tog Shmuel med sig en randig pyjamas till Bruno.
  Shmuels pappa hade försvunnit så de började leta efter han, plötsligt kom det soldater och de fick lov att marschera iväg med en massa andra personer in till ett rum. Efter det hördes ingenting mer av Bruno…

  3.
  Fattade inte vad jag skulle gö men kan ta det muntligt sen:)

 2. 1. Jag tror det är för att han har träffat Shmuel och att han har börjat vänja sig vid platsen och miljön dom bor på nu. Han kommer knappt ihåg hans kompisar från Berlin.
  2. Dagen började med att Bruno hade skola med olika ämnen. Dagen innan hade Bruno och Shmuel bästemt att Bruno skulle komma in förbi taggstängslet till Shmuel. Dom bästemde att dom skulle ses samma tid och sen leta efter Shmuel pappa som hade försvunnnit. Och det var det dom gjorde. Shmuel tog med en ”pyjamas” åt Bruno och Bruno tog sig in. Dom letade efter Shumuels pappa men hittade han inte. Precis när Bruno skulle gå hem ropade soldaterna att alla skulle samlas och det var det alla gjorde. Dom gick tätt ihop i en stor klunga. Dom gick till ett slags område där dom skulle gå ner i nått slags rum. Det var ganska varmt där inne men Bruno förstod först inte vad dom skulle göra där. Efter alla hade gått in vart det helt mörkt i rummet. Efter det hade ingen sett Bruno nånting mer.
  3. Jag tror att med det menas med att sånna här hemska läger finns inte idag, att det inte finns sån här makt till sånna här hämska saker just dom här tiderna och sånna här dagar.

 3. 1 han har träffat en kompis som heter shmuel och dom brukar träffas och prata varje eftermiddag.

  2: Bruno och shmuel träffas och Shmuel har med sig en randig pyjamas till Bruno så att han kan gå innanför stängslet sen letar dom efter spår från shmuels pappa som är försvunnen. Men det börjar åska och regna så går dom in i en byggnad och då blir det svart.

  3: För att nu är alla människor lika värda men förut tyckte man illa om judar så då gasade man ihjäl dom i auswitch.

 4. 1. Bruno trivs ner och mer i Auschwitz på grund utav att han har hittat en kompis som hetter shmuel som han går till varge eftermiddagen efter hemundervisning.
  2. Bruno går till platsen där han och Shmuel brukar träffas men den här gången så har Shmuel fixat en pyjamas till Bruno. Bruno bytter sina kläder mot pyjamasen han tar av sig sina skor och kryper in igenom staketet. Bruno skulle hjälpa shmuel att leta efter hans pappa som är försvunen.
  3.jag tror inte att detta skulle kunna hända i det moderna samhället men liknade saker händer tyvärr i andra delar av världen t.e.x i Afghanistan där is håller på med ett mordänare sätt av förintelsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *