Bokcirkel för 6:an till onsdag 28 mars

Denna vecka läser vi kapitel 12-15 (sid 103-141). Kom ihåg att bokpratet är på onsdag denna gång! Här är veckans uppgifter:

 1. När Bruno pratar med Shmuel märker vi att han nästan inte vet någonting om judarna och om deras livsvillkor. Låter det rimligt, tycker du? Varför har inte hans föräldrar berättat för honom?
 2. Löjtnant Kotler – vad vet du om honom, och hur skulle du beskriva honom?
 3. Bruno svek Shmuel, om han istället hade sagt sanningen, tror du då att det skulle ha blivit bättre eller sämre för de båda vännerna?

3 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till onsdag 28 mars

 1. 1, Jag tycker att det inte är så bra, jag tycker att Bruno skulle ha få lärt sig mer om judarna och judarnas tillstånd.
  2. Jag skulle beskriva han som ganska lydande, han lyder mycket väll vad Brunos pappa säger, jag tror att han är jätte snäll och inte alls sträng på insidan.

 2. 1.
  Ja det är rimligt.
  Jag tycker att det är både bra att Bruno inte vet någonting om judarna och deras livsvillkor.
  Om Bruno hade fått reda på vad de gör mot och med judarna så hade Bruno blivit helt förstörd. Bruno är också för liten att förstå allvaret med de hela. Hade föräldrarna berättar för Bruno så tror jag att han hade blivit typ ”rädd” för sin pappa och hans medarbetare.

  2.
  Löjtnant kolter är 19år och en väldigt bestämd kille. Han ler i stortsett aldrig och är väldigt dum mot judarna.

  3.
  Jag tror att det hade blivit sämre om han sa sanningen för då hade de blivit arga på Bruno och han hade aldrig mer fått gå ut. För nu får han ju gå ut och då kan ju han och shmuel fortfarande vara vänner.

 3. Sen så försvann min trea så här kommer den

  3. Jag tror att om Bruno sagt sanningen till sina föräldrar hade dom inte dom fått träffa varandra längre. För att Brunos föräldrar inte vill att Bruno ska vara med judar. Så då hade Bruno inte fått träffa Shmul eller gått ut längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *