Bokcirkel för 6:an till torsdag den 22 mars

Denna vecka läser vi sid 73-102 i ”Pojken i randig pyjamas”. Här är veckans uppgifter: 

 1. Farmor verkar vara en speciell person; kreativ, ärlig och orädd. Hur märker vi det?
 2. Berätta om Brunos upptäcktsfärd!
 3. Vad funderar du över efter veckans läsning?

3 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 22 mars

 1. I. Brunos farmor är inte nazist som Ralf är hon delar inte deras verderingar och åsikter det är uppenbart att hon tycker illa att hennes son är nazist.
  2. Bruno följer staketet väldigt länge tills han träffar en pojke inför staketet. Pojkarna börjar prata och märker att de har mycket gemensamt pojken heter Shmuel. Det visar sig att pojkarna är lika gamla och till och med på samma dag.
  3. Jag undrar vad som kommer hända med Shmuel

 2. 1.
  Brunos farmor Nathalie tycker inte om att hennes son är nazist och jobbar med det han gör. Nathalie blir arg på hennes son och säger vad hon tycker, hon struntar i om Bruno och gretel hör utan fortsätter vara arg. Nathalie säger att hon skäms över sin son och att hon undrar vad som gjorde han till det han är idag.

  2.
  Bruno bestämde sig för att ta en upptäcksfärd men det var för tråkigt att göra det inne i huset.
  Så han tog fram sina ytterkläder och gick ut, han visste inte vad som fanns bakom huset så han började traska dit. Bruno såg en skyllt där det stod ”gåva vid öppnandet av allt svischlägret juni 1940”. Han gick längs det långa staketet och kom till sist fram till ”människorna i randiga pyjamaser”. Där mötte Bruno en kille som hette shmuel som var född samma dag som han själv. Shmuel var från polen, Bruno och Shmuel sitter bara och pratar och frågar varandra saker.

  3.
  Vad var det Furien vela Brunos pappa?
  Vad var det Brunos pappa och mamma snackade om när Furien hade åkt hem?

 3. 1: Hon tyckte inte att Brunos pappa Ralf var stilig i hans uniform.

  2: Bruno var ute och gick längsmed stängslet ute på backsidan han gick i en timme sen såg han något och det visade sig vara en pojke som hette shmuel och han var född samma dag och samma år som Bruno.

  3: ingenting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *