Bokcirkel för 6:an till torsdagen den 15 mars

Denna vecka läser vi s 37-72. Här är veckans uppgifter:

 1. Hur skulle du beskriva Brunos pappa?
 2. Maria vet nog vad som händer i “Allt Svisch” men hon stannar kvar hos familjen och hon protesterar inte, hur kan det komma sig?
 3. Sammanfatta kap 7 i max tre meningar.

4 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdagen den 15 mars

 1. 1.
  Jag skulle beskriva Brunos pappa som en sträng pappa som man skulle följa och se upp till. Brunos pappa

  2.
  För att hon har det bättre hos bruno och hans familj än om skulle försökt förklara sig själv. Hon stannar också kvar trotts allt då Brunos pappas mamma var mycket snäll mot Marias mamma. Brunos familj har varit väldigt snäll mot Marias familj så då stannar hon ändå.
  3.
  Bruno var mycket uttråkad och fick sig idén att bygga en gunga så han byggde sin gunga gjord av rep och ett gammalt bildäck. Han gungade och efter en stund ramlade han av, Pavel var snabb dit och tog in han till köket. Pavel gjorde rent Brunos sår och satte på förband.

 2. 1, Jag skulle beskriva Brunos pappa som ganska avvikande, han är inte så mycket med familjen och så jobbar han mycket.
  2, Jag tror att Maria stannar kvar hos familjen för att hon kanske dels inte vågar säga emot pappan och för att hon kanske är rädd att hon inte skulle kunna ta hand om barnen ensam. Helt enkelt att hon inte skulle klara av det.
  3, Bruno hade varit i ”Allt svisch” några veckor nu. Bruno och hans mamma stod och diskuterade om en man som hette herr Roller, som Brunos pappa hade känt innan. Bruno byggde en gunga av ett bildäck och ett rep.

 3. 1.brunos pappa är mäktig militär inom Hitlers styre. Han styr Hela sin familj
  2.marias farmor jobbade hos Bruno farmor efter de så hjälpte Bruno far maria och hennes mor till att få jobb och betala sjukhus kostnaden. Bruno far betalade även begravnings kostnaden till Marias mor.
  3 Bruno bygger sig en gunga man han ramlar av och slår sig. Bruno blir omhändertagen av familjens uppasare Pavel. Det visar sig att Pavel är utbildad läkare

 4. 1: Brunos papps är väldigt bestämd så om han säger en sak då är det så som han sagt.

  2: Jag tror att hon inte vill berätta för Bruno vad hon tror kommer hända för då blir det bara värre.

  3: Bruno ska göra en gunga i ett stort och kraftigt träd av rep och ett däck. När gungan var färdig så gungade Bruno och han hade för mycket fart så han ramlade av och fick gungan i huvet så han nästan svimmade. Pavel hade sett allting från fönstret i köket och sprang ut för att hjälpa Bruno sen tvättade Pavel rent Brunos sår och Bruno fick förband.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *