Bokcirkel för 6:an till torsdag den 8 mars

Nu läser vi boken ”Pojken i randig pyjamas” av John Boyne. Vi läser de fyra första kapitlen i boken (s 7-36). Här är de första uppgifterna:

 1. Vad har du fått veta om Brunos och de andra i hans familj?
 2. Bruno är väldigt besviken över det nya huset och hur det ligger.  Hur skiljer det sig från deras hus i Berlin?

4 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 8 mars

 1. 1.
  Bruno är 6 år gammal och har 3 bästa kompisar som heter Karl,Daniel och Martin.
  Brunos pappa jobbar för hitler och har ett väldigt viktigt jobb. Hans mamma är en väldigt ”prektig” dam.
  Han har också 1 syster som heter Gretel som han inte gillar så jätte mycket.

  2.
  Vid det nya huset har han inga grannar som han hade i Berlin. Det finns inga matstånd. Det är mitt ute i skogen medans hans förra hus var i stan. Det finns inga barn som ”han” själv. Det var verkligen raka motsatsen till det förra huset.

 2. 1, Brunos pappa är en soldat och hans familj värkar ganska rik. Bruno värkar vara en glad och ganska sprallig person.
  2. Det skiljer sig från huset i Berlin försatt det finns inga andra hus i närheten med barn som han kan leka med. Huset låg väldigt ensamt och det var inte alls likt huset i Berlin.

  Vad betyder kolossalt?

 3. 1. Bruno och hanns familj bodde i ett hus i Berlin innan dom flytande till Auschwitz. Bruno har en mamma, pappa och en syster
  2. Brunos hus i Berlin var stort och dom hadde fem våningar. Det låg på en gata med hus som ser likadana ut. Men det nya huset i Auschwitz är motsatsen mot huset i berlin. Deras nya hus ligger helt isolerat från allt och alla .

 4. 1: I Brunos familj är pappans jobb väldigt viktigt.

  2: Det nya huset är mindre än det i Berlin och det finns massa baracker på baksidan av det nya huset och där är det massa människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *