Bokcirkel för 6:an till torsdag den 22 februari

Nu läser vi ut boken! Det är sid. 172-190 som ska läsas. Här är veckans uppgifter:

 1. Från att ha varit en lite tråkig ödla har Harry blivit väldigt, väldigt viktig för Nisse. Hur har han hjälpt Nisse genom allt jobbigt?
 2. Under hur lång tid (ungefär) utspelar sig boken? Hur vet du det? Bläddra tillbaka och leta ledtrådar.
 3. Om du skulle beskriva Syltmackor och oturslivet för någon, vad skulle du då säga att den handlar om?
 4. Vad har boken för budskap; vad tror du författaren Anna Ehring vill säga/lära oss med sin bok?

5 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 22 februari

 1. 1: Harry började prata och Nisse brukar prata med Harry Nisse har berättat massa svåra saker för Harry då har Harry hjälpt Nisse.

  2: 1 vecka eller 2

  3: om en ödla som kan prata och att nisse har ganska mycket otur i sitt liv hans mamma är död och hans pappa brukar sno pålägg på Konsum så att han blir tagen av polisen.

  4: att man inte ska snatta på en affär och att livet kan vara ganska svårt ibland när man inte har en mamma och en pappa som inte har så mycket pengar så att han snattar saker.

 2. 1: Harry har hjälpt Nisse igenom att berätta för honom att man inte ska bry sig om vad andra tycker om Nisse också har han lärt Nisse att få ett drakhjärta. Harry har funnits där för Nisse som en bästa vän när det varit jobbigt för Nisse.
  2: Jag tror boken utspelar sig några månader för det känns som om att det var vinter i början av boken sen nu i slutet så skrev hon att när det precis kändes som vår började det snöa igen mitt i mars. Så jag tror att det är några månader.
  3: Jag skulle säga att den handlar om en kille som heter Nisse och om hans lillebror Nodi och hans pappa’s liv sedan Nisses mamma dog. Och så uppstår det mycket otur för Nisse så han tycker han har ett otursliv. Och hans pappa älskar pålägg så dom har nästan hela kylskåpet fullt med pålägg.

 3. 1.Harry var ju en väldigt tråkig ödla innan Nisse märkte att han kunde prata. Harry har varit väldigt speciell för Nisse .Han har alltid funnit där för Nisse och stöttat honom när han har mått dåligt.
  2.jag tror att boken har börjar typ vid oktober månad och håller på till april
  3. Boken handlar om nisse. Hans Mamma har nydligen dött och han mår väldigt dåligt. Innan Nisses Mamma gick bort så fick Nisse en ödla av henne som hetter Harry. Hary är ingen ödla han är en drake som kan pratta.
  4.Jag tror att budskapet är att man ska gå och prata med någon om man mår väldigt dåligt.

 4. 1. Nisse tyckte inte om Harry tills han börja prata för då så fick Nisse prata med någon som kunde ge han råd hur man mår bättre.
  2. Jag tror det är från hösten till slutet av våren.
  3. Det handlar om en pojke som har förlorat sin mamma och har en pappa som är arbetslös. Pojken tycker att han har ett otursliv men märker senare i boken att man kan vara glad även fast man har en mamma som är död.
  4. Jag tror att författaren vill säga att det alltid blir bättre när man mår som sämst.

 5. 1.
  Harry har väll alltid funnits där och de har kunnat pratat om allt.

  2.
  Ingen blekaste aning!
  Typ kanske 1år.

  3. Att det är en tråkig bok som handlar om nån konstig ödla och en kille som har otur.

  4.
  Kanske att ett liv är inte helt ”perfekt” och att ALLA gör misstag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *